mandag 19. januar 2015

Norges første korpsblogg?

Vi vet ikke om det finnes andre korpsblogger i Norge, men uansett er det på tide at vi får oss en! Grunnen til at vi nå har startet opp en blogg, er at vi vil at alle skal vite hva vi holder på med i korpset. At korpsene ikke bare eksisterer i mai, og at vi gjør så utrolig mye annet enn bare å marsjere. Her kommer det til å bli publisert innlegg og bilder av det meste vi gjør gjennom året, som seminarer, turer, spilleoppdrag og kanskje også noen vanlige øvelser.
Fagerheim og Falkensten Skolekorps holder til på Nykirke, ei bygd utenfor Horten, mellom jernbanen og E-18. Korpset rekrutterer medlemmer fra Fagerheim skole på Nykirke, og Falkensten Montessoriskole, to relativt små skoler. Vi har stort fokus å det sosiale, og mener at dette er viktig for at korpset skal bestå. Det er ikke mange år siden korpset ikke kunne stille med eget hovedkorps, men en satsing på det sosiale og "korps er kult" har ført til at korpset har vokst og er fult oppegående. 
Korps er en flott fritidsaktivitet, som inkluderer alle som vil være med. Store og små går om hverandre, og her er det ingen reservebenk. Medlemmene får utviklet musikalske, rytmiske, og også sosiale egenskaper. Å spille i korps er noe man kan gjøre livet ut. Det gjør ingenting om man får dårlige knær eller hofter med årene, spille kan man uansett. 


1 kommentar: